Abel.

Taartenbakker 'Taarten van Abel'

Siemon de Jong, ook wel bekend als Abel van 'De Taarten van Abel', is de beroemdste taartenbakker van Nederland. Zijn programma is bij kinderen inmens populair en wint in 2011 de Gouden Stuiver en in 2012 krijgt het programma de Ere Zilveren Nipkowschijf.

Kenmerken

Biografie Abel

Siemon de Jong werd in 1962 geboren in Monnickendam, was een ondernemend jongetje en vond al op jonge leeftijd zijn eigen weg in het leven. “Ik had al snel door dat ik anders was dan anderen. Op een dag bedacht ik zelf dat ik in Amsterdam Zuid naar school wilde. Ik regelde zelf mijn inschrijving en confronteerde mijn ouders met het voldongen feit dat ik de volgende week naar een nieuwe school zou gaan.” Na zijn studie heeft Siemon jarenlang als ziekenverzorger gewerkt in een verpleegtehuis, tot hij besloot om zijn liefde achterna te reizen naar New York. “Om hem te plezieren bakte ik taarten en ik vond dat zo leuk om te doen dat ik hier uiteindelijk meer uit wilde halen.” Na zijn relatie keerde Siemon terug naar Amsterdam en nam een baantje als broodbakker. “Een goede vriend van me was kok, ondernemer en had een eigen bedrijf in het maken van taarten. Hij was vlot, vooruitstrevend en leerde mij dat het ook goed mogelijk is om een hippe banketbakker te zijn!"

Uit de drang om zijn eigen gang te kunnen gaan, ontstond het idee voor de ‘De Taart van mijn Tante’. Een klein banketbakkerijtje dat in eerste instantie alleen maar aan de horeca mocht leveren. Nu staat Siemon samen met zijn zakenpartner Noam Offer aan het hoofd van een heus imperium. De Taart bestaat naast de bekendste banketbakkerij van het land sinds 2003 ook uit een konditorei en een bed&breakfast met de prachtige naam 'Cake Under My Pillow'.

Tegenwoordig is Siemon de Jong bekend als Abel, van ‘De Taarten van Abel’. Een kinderprogramma van de VPRO waarin Abel feestelijke taarten maakt met kinderen die een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Op dit moment is alweer de tiende serie van ‘De Taarten van Abel’ te zien op televisie.

Naast het taarten imperium en zijn eigen televisieprogramma geeft Abel inspirerende lezingen voor bedrijven. Abel vertelt hierbij over de opbouw van zijn bedrijf en het neerzetten van een succesvol merk. Ook kun je 'De taarten van Abel' op locatie inzetten voor workshops en/of taarten maken op locatie voor jong en oud. Met de taartenbus komt Abel iedereen de kneepjes van het vak leren!

Inzetbaarheid

Commerciele doeleinden Zakelijke evenementen Workshop taarten maken Lezing ondernemerschap