Dominique Persoone.

Chocolatier

Dominique Persoone is de meest opvallende chocolatier van België en maakt van chocola een Rock 'n Roll experience. Een chocoladejurk voor Miss België, snuifcacao voor The Rolling Stones, niets is te gek voor deze 'Shockolatier'.

Kenmerken

Bevlogen, Deskundig, Gepassioneerd, Inspirerend, Ondernemend, Succesvol

Biografie Dominique Persoone

Dominique Persoone is afgestudeerd aan de Hotelschool Ter Groene Poorte, waar hij de schoolbanken deelde met zijn (nog steeds) goede vriend Sergio Herman. Na zijn afstuderen werkte hij bij vele toprestaurants in Parijs, waar hij de fundering legde voor zijn chocoladepassie. In 1992 heeft hij The Chocolate Line opgericht in Brugge en inmiddels is zijn imperium gegroeid naar twee chocoladewinkels en een atelier. Een van deze winkels is te vinden in de Michelin Gids.

Een van de hoogtepunten uit de carrière van Dominique Persoone was om samen met Sergio Herman een diner te organiseren voor The Rolling Stones. Speciaal voor dit diner creëerde Dominique zijn inmiddels beroemde snuifcacao shooter en tequilapralines die hem meteen internationale bekendheid gaven. Naar aanleiding van dit evenement besloot hij om ‘Chocolate is Rock ’n Roll’ op zijn arm te tatoeëren. Een ander hoogtepunt voor Dominique Persoone was het ontwerpen van een chocoladejurk voor Miss België. Er waren drie volle dagen voor nodig om deze jurk, die 20 kilo woog, te maken.

Met zijn boek ‘Cocoa, the Roots of Chocolate’ won Dominique Persoone tijdens de Gourmand Cookbook Awards in 2009 de prijs voor ‘Beste chocoladeboek ter Wereld'. Hij is vaak op tv te zien als chocolade-expert, onder andere bij TopChef Nederland en Njam!Chef in België.

Dominique Persoone gebruikt alleen puur natuurlijke ingrediënten en moet niks hebben van chemische producten. In zijn chocoladelaboratorium in Brugge experimenteert hij met de meest uiteenlopende smakencombinaties. Pralines met Cola? Met gerookte tabaksbladeren? Als chocoladerebel doorbreekt Dominique Persoone alle taboes en zal hij nooit vervelen.

Tijdens een demonstratie van Dominique Persoone neemt hij je mee op een smaakreis door de wereld van cacao. Hij kan uitgebreid vertellen over zijn expeditie naar Mexico, kan de deelnemers het verschil laten proeven tussen diverse ‘single origin’ cacaobonen en uiteraard zullen er ook een aantal van zijn beroemde creaties geproefd worden, zoals de snuifcacao shooter en de chocoladelippenstift. In het atelier van Dominique Persoone is het ook mogelijk om een workshop te volgen. Hier zal niet alleen geproefd worden maar kunnen de deelnemers ook zelf aan de slag met het maken van een eigen recept en van een chocoladeglas, waar na afloop champagne uit gedronken zal worden.

Inzetbaarheid

Workshop chocolade maken Chocolade Demonstraties Chocolade proeverij