François Geurds.

Chef-kok*

Een Michelinster, een hoge notering in de Lekker2012 en de benoeming als 129ste SVH meesterkok van Nederland. Het afgelopen jaar kan niet meer stuk voor François Geurds.

Kenmerken

Gepassioneerd, Inspirerend, Kritisch, Succesvol, Talentvol

Biografie François Geurds

François Geurds is geboren in Eindhoven. Op zijn achtste wist hij al: ik wil kok worden. Na de middelbare school deed hij de koksopleiding en de slagersopleiding, daarna ging hij het koksvak in. De drang van Geurds om zijn culinaire opleiding nog meer te verfijnen was grensoverschrijdend. François ging werken in New York en Londen, als sous-chef bij The Fat Duck, het restaurant van chefkok Heston Blumenthal dat de afgelopen jaren wedijvert met El Bulli en Noma om de titel ‘beste restaurant van de wereld’.

In 2007 keerde François Geurds terug naar Nederland waar hij een nieuw avontuur begon. Hij start een eigen zaak genaamd Puur te Asten. Geurds moest echter concluderen dat het pand in Asten te klein en te onpraktisch was om zijn toekomstplannen te realiseren. De zoektocht naar zijn perfecte locatie bracht hem uiteindelijk in Rotterdam waar hij Ivy opende. Een Michelin ster, de 7e plaats in de Lekker2012 en de inauguratie als 129ste SVH Meesterkok in Nederland geeft François de verdiende kroon op zijn werk.

Inzetbaarheid

Kookworkshop Kookdemonstratie Koken op locatie