Hans van Wolde.

Chef-kok**

Hans van Wolde was chef-kok van restaurant Beluga in Maastricht dat met zijn indrukwekkende keuken al sinds 2005 twee Michelin sterren bezit. Tegenwoordig is hij eigenaar van restaurant Brut172 in Reijmerstok. Met zijn nieuwe restaurant wordt hij gezien als dé grote kanshebber om in de toekomst het derde driesterrenrestaurant van Nederland te worden.

Kenmerken

Biografie Hans van Wolde

Hans van Wolde groeide op in Rotterdam, waar hij na zij opleiding kwam te werken voor Herman den Blijker. Herman nam de leergierige Van Wolde onder zijn hoede en mee op een ontdekkingsreis in de wereld van de smaak.

In 1994 verhuisde Van Wolde naar Maastricht. Hij werkte 4 jaar bij topchef Toine Hermsen waarna hij in 1997 Beluga opent. Met Beluga heeft Hans naast zijn twee michelinsterren verschillende onderscheidingen mogen ontvangen , zoals ‘Chef van het Jaar’ en ‘Beste Restaurant van het Jaar’. Bovendien staat Beluga al jaren in top 10 van het blad LEKKER. In 2019 sluit hij de deuren na 22 jaar. Met zijn nieuwe restaurant 'Brut172' in het Limburgse heuvellandschap is hij een grote kanshebber op drie Michelinsterren.

Als een van de beste topchefs van ons land wordt Hans van Wolde vaak uitgenodigd om mee te doen als jurylid in kookprogramma’s, voorbeelden hiervan zijn TopChef (RTL4), MasterChef (Net5) en Herman’s Restaurant School (RTL4). Eind 2011 is de eerste van een reeks van vier lifestyle kookboeken uitgekomen: MOODS met een korrel zout. "Maak van iedere 'mood' iets moois. Geniet van het leven, haal eruit wat erin zit, maar neem het af en toe met een korreltje zout..", aldus Hans.

Bent u geïnteresseerd in een workshop, lezing, of kookdemonstratie van deze sterrenchef? Neem dan gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Inzetbaarheid