René Pluijm.

TV-kok & 'Smaakverbeteraar'

René Pluijm is een voorvechter van kwaliteit en echte smaken en dat is onlosmakelijk verbonden met zijn liefde voor voedsel, reizen en de natuur. De doorgewinterde topkok maakte 3 jaar geleden zijn televisiedebuut als presentator met het programma ‘Pluijm Op Pad’.

Kenmerken

Enthousiast, Gepassioneerd, Spontaan, Uitgesproken

Biografie René Pluijm

In het RTL 4-programma ‘Pluijm Op Pad’ nam René Pluijm de kijker mee op een avontuurlijke zoektocht naar oorspronkelijke en natuurlijke voedselschatten. René’s bevlogenheid maakt hem de ideale verteller. Hij is reislustig en in zijn grenzeloze ontdekkingstocht communiceert hij als geen ander met zijn medevakbroeders. De combinatie van zijn kennis over voedsel en zijn reislust maakt hem de ideale gids op zoek naar streekgewoonten, voedseltradities, de keuken en smaak.

René Pluijm heeft inmiddels een indrukwekkend cv op het gebied van eetcultuur. Hij is in Nederland en in het buitenland op alle gebieden van het restaurantwezen actief (geweest): als kok, in de bediening, als bedrijfsleider, als directeur, als eigenaar en ook als consulent, als ontwikkelaar van food formules, als bouwbegeleider en in culinaire activiteiten met kinderen.

Door de jaren heen werkte hij voor bekende etablissementen in Nederland en daarbuiten. Hij was initiatiefnemer en eigenaar van de gezonde snackbar Dolores in Amsterdam en René Pluijm Boerendelicatessen in Hilversum, waar hij zijn voedselschatten verkocht die zijn reizen hem door de jaren heen hebben opgeleverd. Tijdens deze culinaire reizen kreeg René’s vrouw het idee om zijn wereldwijde ontdekkingstocht met camera te registreren en de filmpjes online te plaatsen. Toen dat eenmaal in een stroomversnelling raakte, vloeide hieruit het programma ‘Pluijm Op Pad’ voort, dat een aantal succesvolle seizoenen op RTL 4 gehad heeft. Tegenwoordig is René regelmatig te zien in het tv-programma Kassa (Vara) om culinaire vraagstukken te beantwoorden en is hij de tv-kok van het programma CampingLife op RTL4.

René Pluijm noemt zichzelf een reislustige vakidioot, altijd op jacht naar authentieke en onbekende producten. Hier laat hij u graag mee kennis maken. Hij is gek op het onontdekte, verafschuwt routine en krijgt er nooit genoeg van kennis en energie op te snuiven. Hij brengt zijn kennis met plezier en wil mensen blij maken. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Inzetbaarheid

Commerciele doeleinden Zakelijke evenementen Workshop voedselbeleving Workshop voeding en gezondheid Kookdemonstratie Koken op locatie