Ron Blaauw.

Chef-kok

Ron Blaauw is één van Nederlands bekendste topchefs. Hij heeft als drijfveer om zich in de keuken te blijven verbeteren, waarmee hij zijn restaurant groot heeft gemaakt. Recentelijk gooide hij zijn restaurantconcept radicaal om, van chique tweesterrenrestaurant naar het toegankelijke Ron Gastrobar.

Kenmerken

Biografie Ron Blaauw

Ron Blaauw merkte tijdens zijn vakantiebaantje bij Petit-Nord in Hoorn dat de horeca hem goed lag. Hij volgde de dagopleiding kok aan het Sint Hubertus in Amsterdam, waar hij de vrijheid kreeg om veel vlieguren te maken op de werkvloer. De echte passie voor het koksvak kwam tevoorschijn tijdens zijn stage bij La Ciboulette te Kwadijk. Men ging hier naar de markt toe voor de beste producten en werden vers vanuit de basis klaargemaakt. Al op 22 jarige leeftijd werd Ron voor het eerst sous-chef bij De Kersentuin. Vanaf dat moment gaat het Ron Blaauw op culinair gebied voor de wind.

Bij restaurants Aujourd’hui en ‘t Jagershuis wist Ron de kwaliteit van de kaart binnen een jaar naar een noemenswaardig hoog niveau te tillen. Waarna Ron besloot zijn droom te verwezenlijken; een eigen Ron Blaauw Rastaurant starten. In Ouderkerk aan de Amstel ontving zijn restaurant in 2004 de eerste en in 2005 de tweede Michelinster en ontving hij in 2008 het diploma voor SVH meesterkok.

In 2011 besloot Ron met zijn restaurant te verhuizen van het pittoreske Ouderkerk naar het drukke Amsterdam. Met deze verandering geeft Ron zijn restaurant meer allure, een internationale uitstraling en een hoger serviceniveau. Kortom een grote stap vooruit.

Naast zijn passie voor eten houdt Ron zich ook bezig met bestuurlijke zaken. Sinds 2008 is hij culinair directeur van De HME Group, die staat voor topkwaliteit op culinair niveau en optimaal gastheerschap. Ook is Ron Blaauw met regelmaat te zien in 'MasterChef Junior' op SBS6, samen met Alain Caron.

Begin April 2013 gooide Ron Blaauw zijn restaurantconcept radicaal om, van chique twee sterrenrestaurant naar het toegankelijke Ron Gastrobar. Een gedurfde stap die hem veel kritiek, maar vooral veel lof bezorgd heeft.

"Ik wil de komende vijftien jaar iets gaan neerzetten voor iedereen. Koken op topniveau in een waanzinnige ambiance voor ieders budget. Een laagdrempelig restaurant waar genieten op nummer 1 staat!"

Ron Blaauw inspireert als spreker

Door zijn passie voor moderen en duurzaam ondernemerschap weet hij als spreker mensen te inspireren en motiveren. Zijn lezingen zijn altijd maatwerk en stemt hij af op de doelstelling en inhoud van het evenement.

Ron Blaauw inhuren?

Ron Blaauw is te boeken voor culinaire workshops, kookdemonstraties en presentaties. Zijn aandacht en oog voor perfectie staan garant voor een leerzame en bijzondere invulling van elk evenement. Bent u geïnteresseerd in een workshop, masterclass, of kookdemonstratie van deze talentvolle chef? Neem dan gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Inzetbaarheid